Go Back   Motoflash Forum > Zona 125 > Motociclete de 125

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 17th July 2009, 12:36   #1 (permalink)
PsG
Membru

Group: Membri
Talking cele mai cunoscute modele sport de 125

dupa parerea mea, cand spui motociclete de 125 cmc primul lucru care iti vine in minte e APRILIA RS 125, o motocicleta foarte buna care reuseste sa se impuna in clasa 125 datorita puterii pe care o ofera odata ce este delimitata. desi are doar 125 de cmc, odata delimitata, puterea unui rs poate fi comparabila cu un kawasaki ninja de 250, oferind aproximativ 34 cp, fata de restul concurentelor care au de la 11 la 15 cai putere.

o alta motocicleta de 125 care imi place foarte mult este HONDA CBR 125, care ofera un aspect asemanator cu cbr'ul de 600, fiind o motocicleta ideala pentru oras deoarece este foarte ingusta.

drept raspuns la succesul celorlalte companii producatoare de motocilete care aveau vanzari foarte bune la clasa 125, yamaha decide introducerea unui model de 125 de centimetri cubi inspirat din lumea curselor, YAMAHA YZF R125 ofera un aspect asemanator cu cel al lui r6 pastrand liniile specifice sportivelor de la yamaha.

concurent direct al apriliei rs 125, cagiva mito a lansat un nou model in 2008, un model complet restilizat fata de mito'ul vechi, CAGIVA MITO SP 525 este o motocicleta foarte aratoasa si ofera performante specifice modelelor de 125 in 2 timpi.

deoarece motocicletele in 2 timpi sunt considerate foarte poluante, compania spaniola derbi (care a fost preluata in urma cu ceva timp de piaggio) decide scoaterea din productie a vechiului DERBI GPR 125, model cu motor in 2 timpi si introducerea in 2009 a unui model complet restilizat si cu un motor care respecta normele de poluare oferind o putere de 15 cai.

o surpriza placuta a clasei 125 este KYMCO QUANNON 125, o motocicleta foarte fiabila in ciuda pretului foarte mic.

o motocicleta mica si in acelasi timp mare este HYOSUNG GT 125 R, care desi are un motor de 125, dimensunile sale sunt comparabile cu cele unui supersport de 600.
PsG is offline   Reply With Quote
Old 22nd July 2009, 10:32   #2 (permalink)
p a s i o n a t

paul_biker's Avatar

Moto: Honda CBR 900RR
Club: Supporting East Side Dogs
Send a message via Yahoo to paul_biker Send a message via Skype™ to paul_biker

Bravo pentru topic! Foarte frumos facut si documentat. Poti pune imagini si direct de pe site-ul Motoflash (daca e vorba de modele noi) ca sa nu te mai chinui sa cauti poze.

Hyosungul de 125 e la fel ca un 600 pt ca foloseste acelasi cadru si aceleasi carene, dezavantajul fiind ca e foarte greu. (peste 180kg la plin).

O alta motocicleta sport de 125 e Megelli 125, cu un design placut, inspirat parca de la Ducati si Honda, insa nu e disponibila pe la noi.

Last edited by paul_biker; 22nd July 2009 at 10:38.
paul_biker is offline   Reply With Quote
Old 22nd July 2009, 20:05   #3 (permalink)
PsG
Membru

ma uitam zilele trecute pe un site francez cu si despre motoare si am gasit un motor de 125 destul de interesant care din pacate nici el nu e disponibil in romania. e vorba de MH (motor hispania) x-ray 125 r, o motocicleta foarte placuta ca aspect care concureaza pe piata franceza cu daelim roadsport si yamaha yzf-r 125 .

ca tot am pomenit de daelim roadsport, e inca un model de 125 care din cate stiu eu nu este disponibil la noi din pacate, daelim fiind o firma franceza producatoare de scutere si motociclete de cilindree mica. mie personal daelim roadsport imi aduce aminte de honda vtr 1000 sp1.

si intre timp mi'am adus aminte de un model de 125 pe care nu l'am mentionat mai sus si este comercializat la noi in tara, este vorba de rieju rs2 125, calitatea sa fiind comparabila cu cea a lui kymco quannon 125. motocicletele rieju provenind din spania.

offtopic: ms de aprecieri paul si asfalt uscat, apropo... eu sunt castigatorul manusilor de la tombola suomy si pe aceasta cale tin sa va multumesc inca odata
Old 5th October 2009, 19:29   #4 (permalink)
PsG
Membru

imi cer scuze pentru dublu post dar vreau sa rectific o greseala. daelim nu este un producator francez ci un producator coreean.

a... si inca ceva, astept cu nerabdare aparitia noului suzuki gsx-r 125. aflati mai multe detalii aici -> Suzuki va lansa modelul GSX-R 125

Last edited by PsG; 5th October 2009 at 19:31.
Old 14th November 2009, 12:42   #5 (permalink)
Guru

Chivu's Avatar

Moto: Honda Nsr 125 si vreo 2 scutere

Quote:
Originally Posted by PsG View Post
imi cer scuze pentru dublu post dar vreau sa rectific o greseala. daelim nu este un producator francez ci un producator coreean.

a... si inca ceva, astept cu nerabdare aparitia noului suzuki gsx-r 125.
Păcat că nu se mai fabrică nsr-urile, bateau tot pe aici
Chivu is offline   Reply With Quote
Old 16th November 2009, 14:24   #6 (permalink)
PsG
Membru

aproximativ tot am niste dubii la rs 125, in rest de acord cu tine.
Old 17th November 2009, 10:53   #7 (permalink)
Membra

Ravenitza's Avatar

Group: Moderatori
Moto: Honda Hornet 600
Send a message via Yahoo to Ravenitza

Rs 125 cam are bube la motor, vad foarte des printre motociclistii ce detin acest tip de moto, ca au problema frecventa: motor care cedeaza.

Prefer sa pierd un minut din viata, decat viata intr-un minut!
Ravenitza is offline   Reply With Quote
Old 2nd December 2009, 15:05   #8 (permalink)
PsG
Membru

Quote:
Originally Posted by Ravenitza View Post
Rs 125 cam are bube la motor, vad foarte des printre motociclistii ce detin acest tip de moto, ca au problema frecventa: motor care cedeaza.
cine vrea performanta isi ia rs 125, cine vrea fiablitate isi ia cbr 125, cam asa stau lucrurile dupa parerea mea
Old 16th January 2010, 14:36   #9 (permalink)
Guru

Chivu's Avatar

Moto: Honda Nsr 125 si vreo 2 scutere

Quote:
Originally Posted by PsG View Post
cine vrea performanta isi ia rs 125, cine vrea fiablitate isi ia cbr 125, cam asa stau lucrurile dupa parerea mea
Cine vrea şi putere şi fiabilitate işi ia nsr
Am vreo 25.000km cu a mea şi nu i-am schimbat nimic la motor pānă acum.
Chivu is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules