Cauta in stiri

RSS Feed

anvelope

Camere si Mousse-uri de la Pirelli

Costi Radoi | 09.03.2012
Foto ©: Pirelli

Una dintre componentele majore ale rotii mototcicletei de off road, este ceea ce se afla intre anvelopa si janta. Discutam despre mousse si camere de aer.

Noile mousse-uri de la Pirelli sunt niste camere cu insertie de spuma expandata ce inlocuiesc camerele conventionale cu aer. Tehnic sunt construite avand o structura de fagure cu celule ce contin gaze simuland astfel o camera de aer. Un mousse Pirelli este un produs tehnic avansat caracterizat de prezenta unor agenti ce se autopresurizeaza capabil de a crea un numar mare de bule de gaz facand produsul imun la pana.??In aceste conditii un mousse de la Pirelli are un avantaj evident in fata unei camere de aer conventionale, avand in vedere ca este imun la frecare si pana. A fost dezvoltat de Pirelli pentru pilotii ce merg in diferite competitii, fie ca merg in desert sau in etapele de cross. Din punctul de vedere al constructiei, mousse-ul este acoperit cu o membrana subtire ce-l face sa se potriveasca usor pe mai multe dimensiuni ale anvelopelor.??Mousse-ul Pirelli este construit pentru a fi folosit impreuna cu cauciucurile Pirelli de off-road. Inscriptia NHS (Not for Highway Service) reprezinta faptul ca nu sunt recomandate pentru uzul pe sosea. Cand sunt noi, simuleaza o presiune de 0.9 bari, echivalent cu aproape 13 PSI. Presiunea va scadea gradual pe masura ce este folosit, iar cand devine prea moale trebuie inlocuit. Intotdeauna mousse-ul trebuie uns cu vaselina speciala la montare, iar daca ramane o perioada indelungata pe motocicleta, trebuie periodic scos si uns.

Camerele de aer au fost dezvoltate pentru a se folosi impreuna cu pneurile Pirelli, in configuratia indicata de producatorul motocicletei si sunt disponibile in toate dimensiunile. Desi sunt camere de aer conventionale, sunt construite cu componente specifice ce asigura o rezistenta sporita la deformare si prezinta o lunga durata de viata. Trebuie montate cu grija iar daca au fost distruse nu trebuie refolosite.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.