Cauta in stiri

RSS Feed

ambreiaje

Cine sunt cei de la FCC

Costi Radoi | 14.02.2012
Foto ©: FCC

Printre companiile ce si-au adus aportul la dezvoltarea fenomenului moto, fiind provideri de piese de schimb, se numara si compania FCC. Aceasta companie este unul dintre principalii producatori de ambreiaje moto si auto la nivel mondial.

Compania japoneza ia nastere in 1939, prima data sub numele Fuji Lite Industries Ltd. Cu acest punct incepe fabricarea de discuri de frictiune pentru ambreiaje si alte produse din rasini sintetice, principala materie prima fiind bachelita. In 1943, isi schimba numele in Fuji Chemical Co. Ltd.

Dupa incetarea razboiului, in 1948, Compania incepe sa livreze ambreiaje pentru Honda R&D Co. Ltd., astazi cunoscuta ca Honda Motor Co. Ltd., pentru ca in 1954 sa livreze ambreiaje pentru Suzuki iar in 1956 pentru Yamaha.

Dupa constructia noii fabrici de la Suzuka din 1963, in 1971 se semneaza acordul cu Kawasaki, astfel toate cele 4 marci japoneze au inceput a fi livrate cu ambreiaje FCC direct din dotarea de fabrica.

In 1982, se mai ridica o fabrica, in Shimomashiki-gun, acum fabrica numindu-se Kyushu FCC Co. Ltd. In 1984 se mai construieste o fabrica la Ryuyo, iar odata cu acest eveniment, se va schimba si numele companiei in F.C.C. Co. Ltd.

Incepand cu 1988, incepe expansiunea in lume, primul punct commercial din afara Japoniei fiind Jaytec Inc. din Indiana, Statele Unite ale Americii, urmand apoi si alte puncte din Thailanda, Filipine, Taiwan, UK, India, China, Brazilia, Vietnam si Indonezia.

In 2010, compania a luat toate actiunile Tohoku Chemical Industries Ltd. Ce a devenit o subsidiara oficiala a FCC la Tokyo.

In tot acest timp, ambreiajele produse de FCC au echipat motocicletele japoneze direct din fabrica, dar pe langa faptul ca se vand ca piesa de origine prin retelele dealerilor, se vand si ca brand FCC in magazinele de produse aftermarket.

Absolut toate produsele FCC intalnesc cele mai severe si restrictive cerinte pentru a proteja mediul inconjurator, insa fiind vorba despre japonezi, nici nu cred ca mai este necesar a se spune acest lucru, deoarece ecologia e a doua religie japoneza, dupa onoare.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.