Cauta in stiri

RSS Feed

anvelope

Dunlop Geomax MX line

Costi Radoi | 08.02.2012
Foto ©: dunlop

Dunlop sunt arhi cunoscuti nu numai prin realizarea anvelopelor de viteza. Un segment foarte important este productia de anvelope de off-road, la acest capitol stand chiar foarte bine. Anvelopele Geomax MX sunt cele trecute sub lupa azi.

Geomax MX71 este un pneu pentru teren dur si are urmatoarele caracteristici:

Noul profil are un volum mai mare al crampoanelor pe "umarul" anvelopei, pentru grip pe viraje. Anvelopa de fata prezinta un nou desen al crampoanelor pentru o directie mai buna si pentru grip mai bun in virajele pe teren dur. Pe spate, pneul are crampoane directionale asimetrice, de tip "Double TornadoWave", pentru o tractiune si o franare optima. Plasere unica a crampoanelor pe zona de inclinare pentro cat mai buna tractiune la iesirea din viraje. S-a folosit tehnologia Dunlop Geomax Reinforced Pattern (GRP) ce asigura o rezistenta la socuri si la ruperea crampoanelor. Distanta dintre crampoanele de pe centru este variabila, pentru a asigura o performanta sporita. Crampoane adaptate asigurarii performantei pe teren dificil variat, dur.


Geomax MX51 este un pneu pentru teren intermediar si are urmatoarele caracteristici.

Noul profil are un volum mai mare al crampoanelor pe "umarul" anvelopei, pentru grip pe viraje, dar si crmpoane cu zona descisa pentru viteza pe linie dreapta. Crampoane adaptate asigurarii performantei pe teren dificil variat si in diferite conditii. Crampoanele de pe "umar" sunt "daltuite" pentru imbunatairea tractiunii. Acesta forma permite crampoanelor sa patrunda in terenul moale, unde un crampon normal ar "pluti" sau ar fi respins. Cramponul daltuit penetreaza mai ferm si ofera anvelopei posibilitatea de a "musca" mai bine din suprafata. Intre crampoane sunt protuberante de legatura, pentru marirea rezistentei pe teren mediu spre dur. Desen refacut in zona dintre crampoane pentru a oferi si confort in timpul rularii. Raport marit intre crampoane pentru marirea tractiunii. Baza crampanelor este marita pentru a mari rezistenta. S-a folosit tehnologia GRP ce asigura o rezistenta la socuri si la ruperea crampoanelor


Geomax MX31 este un pneu pentru teren moale si are urmatoarele caracteristici:

Aceasta anvelopa are un nou desen patentat de crampoane daltuite, pe "umarul" anvelopei. O decupare in crampon permite penetrarea acestiua in terenul moale, pentru a avea o tractiune mult imbunatatita. O suprafata limitata cramponata, ce ofera o penetrare mai buna, in teren moale, noroi sau nisip.Crampoanele de pe "umar" sunt "daltuite" pentru imbunatairea tractiunii. Acesta forma permite crampoanelor sa patrunda in terenul moale, unde un crampon normal ar "pluti" sau ar fi respins. Desen refacut in zona dintre crampoane pentru a oferi si confort in timpul rularii. Crampoanele sunt legate intre ele prin ranforsari pentru a impiedica smulgerea. S-a folosit tehnologia GRP ce asigura o rezistenta la socuri si la ruperea crampoanelor.

Tags: dunlop, geomax, mx71, mx51, mx31, grp
Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.