Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Giovanni Sala testeaza produsele Akrapovic

26.05.2008
Foto ©: Akrapovic

Principiul de baza al companiei Akrapovic este de a atinge calitate maxima si performanta de top asigurand in acelasi timp un nivel de zgomot acceptabil al evacuarii. O contributie importanta in acest sens a fost adusa de Giovanni Sala, de 6 ori campion mondial enduro, ce a testat sisteme de evacuare prototip pentru departamentul R&D Akrapovic.

Pe langa nivelul de zgomot static unde produsele Akrapovic se situeaza in limitele impuse (94dB la 13 m/s), se acorda o mare importanta nivelului de zgomot dinamic ce este de asemenea extrem de important. In mare, acesta reprezinta zgomotul ce-l auzim in timpul unei curse sau a unei iesiri recreationale in off-road.

Desi nu exista inca reglementari oficiale care sa stabileasca restrictiile zgomotului dinamic, Akrapovic acorda o atentie sporita acestui subiect, lucrand asiduu pentru gasirea de noi solutii in acest sens si protejarea pe viitor a acestui sport. Compania a anuntat ca a reusit producerea unui sistem de evacuare ce reduce nivelul zgomotului dinamic pana la 8dB fara urmari negative in eficacitatea si manevrabilitatea motocicletei.

Acest fapt a fost confirmat si de Giovanni: ”Dupa un test intensiv si dupa schimbarea multor sisteme de evacuare pot spune ca sunt foarte surprins de caracteristicile unora dintre ele. Desi nu sunt zgomotoase, acestea nu cauzeaza supra incalzirea motorului. Sunt potrivite atat pentru motociclistul recreational cat si pentru curse.”

In timpul sederii sale in Slovenia, Giovanni Sala a vizitat fabricile Akrapovic cu mare interes si s-a aratat impresionat de echipamentele si dotarile tehnice high-tech ale acestora.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.