Cauta in stiri

RSS Feed

evacuari

Leo Vince

Costi Radoi | 10.02.2012
Foto ©: Sito Gruppo S.p.A.

Un alt grup ce s-a nascut din pasiune pura, care se afla in piata moto de peste 50 de ani, este grupul Sito. Acest grup se ocupa cu partea de evacuari si unitati de control electronice ale aprinderii.

A luat fiinta in Torino, in 1954, la initiativa lui Pietro Mollo. Sito Gruppo Industriale S.p.A. a inceput atunci sa produca produca sisteme de evacuare si alte accesorii, desfacute pe piata sub numele Leo Vince, Sito si Silver Tail. In 1962 insa, grupul s-a mutat in Monticello d'Alba, locul de nastere al lui Pietro Mollo.
La ora actuala uzina se intinde pe o suprafata de 80 mii metri patrati, dintre care 20 mii sunt hale in care lucreaza peste 100 de angajati.

Inca de la inceput, compania, condusa acum de catre Gianni Mollo, fiul fondatorului, a avut un ritm crescendo atat in ceea ce priveste dezvoltarea, cat si in ceea ce priveste fabricarea si planul de productie, pentru evacuari performante pentru motociclete ale mai multor fabricanti, indiferent de motor sau model.

Linia de productie este impartita in 3 categorii:

Sito, sunt tobele ce inlocuiesc tobele de origine, atat pentru motocicletele in 2 timpi cat si pentru cele in 4 timpi.

Leo Vince, sunt evacuari de performanta pentru motociclete si scutere in 2 timpi si in 4 timpi. Pentru motocicletele de strada, seria se numeste SBK, pentru cele off-road si pt ATV-uri se numesc X3, iar pentru scutere se numesc Scoot. Tot sub numele Leo Vince se produc si centralinele electronice de performanta, denumite Fast si Fast II.

Silver Tail sunt evacuari pentru motociclete custom, chopper si cruiser.

Tehnicienii de la departamentul de cercetare si dezvoltare exploateaza fiecare experienta castigata in competitii, atat in ceea ce priveste forma si tevile, dar si designul cartusului final de evacuare si materialele folosite, cum ar fi tianiumul sau fibra de carbon.

La ora actuala Leo Vince este un brand folosit de echipe moto ce activeaza in campionate puternice cum ar fi MotoGP, World Superbike si Campionatele Mondiale de Motocros, Enduro si Supermoto.
Multumita acestor eforturi, Grupul Sito este cunoscut pe plan international, cu punct de logistica in Statele Unite, o alta fabrica in Polonia si o foarte buna structura de distributie in Europa, Australia si Japonia. Productia insumeaza undeva in jurul a 500 mii unitati pe an.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.