Cauta in stiri

RSS Feed

lubrifianti

Motorex, gama de uleiuri pentru motociclete de strada

Costi Radoi | 20.03.2012
Foto ©: Motorex

Cea mai cunoscuta linie de lubrifianti Motorex, este linia de lubrifianti de strada. Astfel, in aceasta linie, isi fac aparitia uleiuri sintetice, semi sintetice si full sintetice, precum si uleiuri dedicate unor anumite marci de motociclete.

Vom incepe cu cele semi sintetice.

Cel mai “cuminte” ulei este Motorex Four Stroke, un ulei semi sintetic ce respecta normele in ceea ce priveste convertoarele catalitice, insa nu indeplineste decat stadardele JASO MA si API SG. Motorex Four Stroke se prezinta in 2 tipuri de vascozitate: 10W-40 si 15W-50.

Urmatorul pas este Motorex Formula 4T, un ulei de motor in 4 timpi, semi sintetic, modern, ce asigura o protectie buna a motorului, a cutiei si a ambreiajului. Prezinta o protectie buna la uzura, o rezistenta la toate temperaturile si este destinat motocicletelor cu ambreiaj de tip multidisc. Si Formula se produce cu vascozitatile 10W-40 si 15W-50 si are specificatiile JASO MA T903:2006; API SL, SJ, SH, SG.

Urmatorul pas, ar fi uleiul sintetic. Acesta poarta numele Top Speed si ca si in cazul celor semi sintetice, se prezinta in 2 vascozitati: 10W-40 si 15W-50, in plus insa aparand si 10W-30. Este un ulei de motor sintetic de inalta performanta, destinat motocicletelor cu motor in 4 timpi. Obtinut printr-o rafinare chimica a uleiurilor de baza de inalta calitate cu o tehnologie numita Conversia Moleculelor, pentru a atinge nivelul de performanta al uleiurilor full sintetice. Top Speed prezinta o excelenta rezistenta la uzura, reduce consumul de ulei al motorului si este ideal pentru ambreiaje de tip multidisc. Prezinta specificatiile JASO MA T903:2006; API SL, SJ, SH, SG.

Pasul urmator?...Uleiurile full sintetice. Acestea poarta numele de Power Synt. Acesta este un ulei full sintetic, de inalta performanta, pentru motoare in 4 timpi, special dezvoltat pentru motocicletele hypersport cu motoare cutii si ambreiaje puternice, avand o optima protectie in toate regimurile. Protejeaza impotriva uzurii. Acest ulei a fost creat pt a ajuta la dezvoltarea unei puteri agresive. Se prezinta in 3 vazcozitati: 5W-40, 10W-50 si 10W-60 si indeplineste standardele JASO MA T903:2006; API SM, SL, SJ, SH, SG.

Boxer este un lubrifiant de motor sintetic de inalta performanta, specific pentru motoarele boxer in 4 timpi. Pelicula de ulei garantata si o presiune ridicata in toate conditiile de operare, reducand semnificativ frictiunea din motor. Este ideal pentru motoare racite pe aer si ulei, asigura un consum redus de ulei si este dezvoltat in colaborare cu AC SCHNITZER, tunerul de casa BMW. Specificatiile sale sunt : JASO MA T903:2006; API SL, SJ, SH, SG.

Legend este un Ulei mineral de inalta calitate, pentru motociclete cu motor in 4 timpi si cutie de viteze separata. Multumita unei selectii severe a uleiurilor de baza, si a aditivilor adaptati special pentru acest tip de ulei, acesta asigura o protectie optima impotriva uzurii avand o inalta stabilitate termica mare. Pelicula ramane optima, chiar si la temperaturi ridicate si este ideal pentru motoare bicilindru cu capacitate mare. Specificatiile sale sunt API SJ, SG/CF; ACEA A3/B3.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.