Cauta in stiri

RSS Feed

Cum deosebim o bujie originala de una contrafacuta?

NGK - originale sau contrafacute?

Dan | 07.05.2013
Foto ©: NGK

Lider incontestat in Romania pentru bujiile moto pe piata locala, NGK atrage din ce in ce mai mult produse contrafacute.

Un foarte bun exemplu sunt importatorii / distribuitorii de piese pentru scutere chinezesti ce isi comercializeaza produsele in centre engross precum Doraly, Dragonul Rosu, etc. Acestia vand bujii pentru scutere la preturi mult mai mici decat pretul cu care NGK livreaza catre importatori.
Tentatia este cu atat mai mare cu cat valoare bujiei creste, in special la cele iridium. Astfel, piata din RO este invadata in acest moment de bujii moto contrafacute, acestea fiind oferite la preturi mai mici cu ~30% decat preturile recomandate de catre importatori. Vanzatori online destul de cunoscuti au ca sursa de apovizionare marile centre comerciale cu produse chinezesti, acestia stiind foarte bine ce cumpara si ce oferta clientilor finali.

Cumparatorul neavizat, bucuros de un pret foarte bun (- ~30%), uita sau ignora total a se mai gandi la... originalitate. Cele cateva elemente pe care ni le sugereaza NGK sunt foarte usor de verificat.

Problemele ce pot fi generate de o bujie contrafacuta sunt foarte multe, putand duce pana la distrugerea motorului. Avand in vedere ca bujiile IRIDIUM sunt puse cu precadere pe motoare sofisticate, riscul este cu atat mai mare.

Resurse:

http://www.ngk-sparkplugs.jp/english/techinfo/fake/

http://www.slideshare.net/athangal/distinguishing-fake-ngk-spark-plug

http://www.pilotodyssey.com/fakengk.htm

Tags: ngk
Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.