Cauta in stiri

RSS Feed

anvelope

Pirelli Diablo Supercorsa

Costi Radoi | 29.12.2011
Foto ©: pirelli

In primul rand nu putem vorbi despre lansarea noului Diablo Supercorsa ca si cum ar fi un produs obisnuit si banal. Lansarea acestuia s-a facut in cadrul unei gale de celebrare a 10 ani de Diablo pe piata. Evenimentul i-a avut ca invitati pe celebrii Carlos Checa, campion WSBK, Tony Cairoli, campion motocross si multiplul campion de motociclism viteza Giacomo Agostini.

Inca din 1970, Pirelli s-a implicat in productia de anvelope pentru motociclete sportive, denumirile anvelopelor fiind derivate din diferite povesti fantastice si benzi desenate, astfel am avut de-a lungul vremii Mandrake, Phantom, Gordon, Demon, Dragon si bineinteles Diablo, care apare in 2002. Diablo a ajuns un trade mark important incepand cu 2004, cand Pirelli a devenit unicul furnizor de anvelope in WSBK.

In 10 ani s-au vandut 5 milioane de anvelope din gama Diablo, in competitii au echipat motocicletele a peste 60.000 de piloti din WSBK, iar cu ajutorul acestora s-au dezvoltat peste 800 de solutii de compozitie. Cum 2004 a fost anul in care Pirelli devenea unic furnizor, in 2005, logic, a aparut pentru prima data Diablo Superbike, anvelopa dezvoltata special pt pista. In 2007 apare prima data Supercorsa SC, pentru motociclistii de strada cu cerinte mari de la pneuri.

In 2008, Diablo a mai capatat un membru in gama, Diablo Rosso, urmat in doi ani de Diablo Rosso Corsa, anvelopa pentru strada si track days, iar in 2011 a aparut Diablo Rosso II, o evolutie ce venea in mod logic. Anvelopa a pastrat caracteristicile de performanta, si cu ajutorul tehnologiei EPT (Enhanced Patch Technology) si a carcasei cu 2 compozitii, a marit versatilitatea anvelopei realizand un raport favorabil intre performante si uzura. Astfel Pirelli folosea exact componente si tehnologii derivate din WSBK, facand posibil sloganul ”We race what we sell” (Concuram cu ceea ce vindem).

Diablo Supercorsa: mitul continua

In cadrul galei de celebrare a 10 ani de gama Pirelli Diablo, tinuta in cadrul EICMA 2011 (Salonul International de Motociclete, Echipamente si Accesorii de la Milano), a fost lansat si noul Diablo Supercorsa atat in versiunea "SC" cat si in versiunea "SP".

Diablo Supercorsa va fi initial produs in dimensiunile 120/70 ZR17 fata si 200/55 ZR17 spate si va fi folosit in 2012 de catre pilotii din Superstock 1000, in versiunile SC, dar vor fi disponibile la dealeri si versiunile SP (Sport Production) race replica versiuni facute pentru uzul de zi cu zi pe strada.

Pirelli va introduce noua anvelopa in mod progresiv, prima data in Superstock 1000, in sezonul 2012, pt ca spre sfarsitul sezonului sa extinda gama de dimensiuni ale anvelopei spate. Pana la inceputul sezonului 2013, vor fi disponibile si celelalte dimensiuni tipice, 180/55, 190/50 si 190/55. Prima motocicleta, ce va beneficia de aceasta anvelopa inca din fabrica, este Ducati 1199 Panigale, aceasta fiind echipata cu versiunea nou lansata 200/55 ZR17 pe spate.

Structura si compozitia noii anvelope Diablo Supercorsa, derivate din compozitia anvelopei folosite in WSBK, se baseaza pe o structura modulara a carcasei radiale. 200/55 ZR17 este construit pe aceasta structura modulara, cu dubla compozitie, cu noi compusi polimerici, astfel asigurand o tractiune mai buna si o agilitate marita a anvelopei.

Desenul este compus din santuri ce pleaca dinspre zona centrala catre exteriorul anvelopei, asigurand o uzura egala pe toate partile, lasand insa “umarul” anvelopei fara niciun desen, pentru aderenta maxima.

Pe langa performante, Diablo Supercorsa ofera si posibilitatea de customizare, astfel incat, exista o zona pe peretele lateral al anvelopei unde rider-ul poate comanda orice inscriptie, intr-o anumita dimensiune totusi, iar fabrica o realizeaza si o trimite clientului.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.