Cauta in stiri

RSS Feed

placute frana

Placute de frana SBS de serie

Costi Radoi | 09.02.2012
Foto ©: SBS Scandinavian Brake Systems

Data trecuta, am vorbit despre compania SBS si despre tehnologiile folosite in fabricarea placutelor de frana. Astazi, dupa cum am promis, o sa vorbim de placutele de frana de linie.

Prima data vom vorbi despre placutele de strada. Acestea sunt de 2 feluri: ceramice si sinterizate.

Cele ceramice au indicativul HF pentru frana fata si LF pentru frana spate. Sunt placute foarte rezistente la schimbarile bruste de temperatura si sunt prietenoase cu discurile de frana. Franeaza foarte bine indiferent de conditiile atmosferice. Sunt placute destinate motocicletelor mai usoare, sau celor ce au deja o varsta, in general motociclete cu performante nu prea ridicate, gen chopper, naked sau touring-uri usoare. Pentru a impiedica blocarea franei spate, placuta de spate este calculata sa aiba acelasi coeficient de frictiune cu cea de fata.

Placutele sinterizate au indicativul HS pentru fata si LS pentru spate. Sunt placute ce imbina stabilitatea termica cu forta bruta de franare. Sunt special dezvoltate pentru motociclete de mare performanta, sau cu o greutate mare, cum ar fi liniile sportive sau chopperele foarte grele. Nu uzeaza discurile in mod excesiv. Isi pastreaza forta de franare si pe ud si pe uscat si nu necesita sisteme de izolare termica. Sunt placute de frana ce nu intra in fading. Pentru a impiedica blocarea franei spate, placuta de spate este calculata sa aiba acelasi coeficient de frictiune cu cea de fata.

Pentru uzul in off-road, sunt prezente 2 game de placute, ambele sinterizate, cu indicativele SI si ATS, prezente pe motociclete si pe ATV-uri.

Placutele SI sunt prezente atat pe moto cat si ATV cu performante ridicate indiferend de teren, noroi sau nisip, indiferent daca vorbim despre ploaie sau uscat. Sunt placute realizate cu cea mai noua tehnologie metal sinterizat, cu o durabilitate marita si performanta constanta pana la momentul schimbului.
Placutele ATS sunt fabricate pentru constructori de ATV-uri precum Arctic Cat sau Polaris, care-si echipeaza ATV-urile cu disc de frana de otel normal.

Exista o solutie si pentru motocicletele si scuterele care au tambur de frana. Materialul de frictiune al sabotilor de frana produsi de SBS are compozitie organica, ce nu contine azbest. Sabotul este realizat din aluminiu si se livreaza cu arcuri de otel, tratate impotriva coroziunii.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.