Cauta in stiri

RSS Feed

accesorii

Shad, dedicat touringului

Costi Radoi | 08.02.2012
Foto ©: SHAD

Printre consumatorii de touring, acei cumparatori de motociclete destinate distantelor mari, doua lucruri sunt mega importante: confortul si spatiile de depozitare. Exista o firma europeana de top care se ocupa de ambele aspecte. Vom afla cine este NADSL, cei care produc brand-ul SHAD.


Originile NADSL se afla adanc ingropate in 1973, cand Jaume Xicola Gascon a fondat compania langa Barcelona, in Valles Oriental. la inceput compania s-a ocupat cu productia de sei de motociclete. Primele marci ce-si echipau motocicletele direct din linia de montaj, au fost Derbi, Montesa, Bultaco si Sanglas. Apoi in anii '80 lumea moto a cunoscut o crestere foarte importanta, iar NADSL a inceput sa produca sei pentru Honda, Yamaha si Suzuki si pentru linia de montaj din Spania a Piaggio. Acesta miscare a fost una de anvergura si succes ajutand foarte mult in dezvoltarea companiei. Desi compania incepea sa fie foarte bine reprezantata ca si producator de sei, d-abia pe la inceputul anilor '90 a inceput sa produca sei pentru Peugeot, BMW si pentru MBK (Yamaha Franta)


Odata cu boom-ul in vanzarile moto si in industrie, avand relatiile cu principalii producatori de motociclete si cunostintele necesare in industria produselor realizate din mase plastice si plastic injectat, NADSL elibereaza pe piata prima linie de top-case-uri si side-case-uri si devine suplier pentru accesoriile de origine BMW. Mai tarziu va echipa primul model Yamaha Tenere. D-abia pe la sfarsitul anilor '90 top-case-urile sunt lansate pe piata sub numele SHAD, primul avand o capacitate de 22 de litri, livrandu-se impreuna cu sistemul de prindere pe motocicleta.


Intre anii 1998 si 2010, NADSL s-a dezvoltat din ce in ce mai mult, s-a ocupat de proiecte din ce in ce mai ambitioase, astfel devenind cea mai importanta companie din Europa ce se ocupa de productia de portbagaje si sei, iar pe plan mondial ocupa locul secund, produsul Shad fiind prezent pe pietele moto din 60 de tari.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.