Cauta in stiri

RSS Feed

Virtual Bike Lane

Siguranta circulatiei noaptea

Nelu Banica | 27.09.2012
Foto ©: Xfire

O multime de oameni nu se incumeta sa iasa noaptea pe doua roti pentru ca sunt speriati de masinile care ruleaza prea aproape de ei. Frica este reciproca pentru ca si soferii nu sunt intotdeauna siguri de distanta pe care trebuie sa o mentina fata de vehiculele cu doua roti. Se pare ca problema a fost rezolvata multumitor prin adoptarea unui proiector care "deseneaza" pe asfalt doua linii, de-o parte si de alta a bicicletei sau moto/scuterului, vizibile noaptea si la trecerea pe sub iluminatul public.
Sistemul foloseste un minilaser de 5 miliwati alimentat de doua baterii AAA si poate fi suplimentat de un stop cu cinci LED-uri. Inventatorii de la Xfire nu sunt primii care au avut aceasta idee, existand un concept inca din 2009 denumit Laser Lite Lane iar un student britanic a construit un dispozitiv care proiecta o imagine luminoasa in fata biciclistului, anuntand soferii din fata ca se afla un biciclist pe drum.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.