Cauta in stiri

RSS Feed

sisteme de evacuare

Sistem de evacuare Akrapovic Evolution pentru Yamaha R1 2009

28.11.2008
Foto ©: Akrapovic

Akrapovic, renumita companie slovena producatoare de evacuari racing si stradale, a pregatit deja doua sisteme complete de evacuare pentru noul model Yamaha R1 2009.

Sistemele Racing si Evolution sunt proiectate pentru pilotii ce vor sa scoata maximul de performanta din motocicleta lor. Ambele sunt mult mai usoare decat cele stock, sunt realizate din materiale de cea mai buna calitate finisate la cel mai inalt nivel si bineinteles maresc performantele motorului in combinatie cu un sunet racing pur. Acestea au fost dezvoltate pentru a completa caracterul racing al lui R1.

Sistemul Evolution este realizat integral din titan in timp ce sistemul Racing foloseste galerii din otel inoxidabil. Pentru ambele Akrapovic ofera evacuari finale din carbon sau titan. Ambele sisteme sunt proiectate strict pentru folosirea pe circuit si nu sunt omologate stradal.

Iata si masuratorile sistemului Akrapovic Evolution montat pe R1 2009:
Cresterea de putere prin sistemul Akrapovic este substantiala si poate fi vazuta de la 7.000 pana la varful de 12.460 rpm unde s-au masurat 165.7 cp, cu o crestere maxima de putere de 7,8 cp la 5900 rpm. Plusul de putere si cuplu se simte cel mai tare in zona medie a turatiilor, acesta simtindu-se inca de la 4500 rpm.

Inca nu se cunosc detalii legate de disponibilitatea si pretul sistemelor.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.