Cauta in stiri

RSS Feed

tehnologii

Sistem de vedere laterala pentru casti

11.08.2008
Foto ©: Gary Oldham

In cautarea nesfarsita de a face pilotarea motocicletelor mai sigura, inventatorii vin cu noi idei tot timpul. Adorg Safety Technologies a lansat SAM-HCS, Side Angle Motorcycle Helmet Camera System, un sistem ce ajuta pilotul sa vada unghiurile moarte ale oglinzilor retrovizoare.

SAM-HCS consta in doua camere foarte mici montate pe casca si doua monitoare in interiorul casti la periferia unghiului vizual. Imaginea este color si camerele transmit wireless semnalul catre monitoare. Monitoarele pot fi demontate din casca si puse pe parbrizul motocicletei.

Sistemul functioneaza pe orice fel de casca. Exista si o versiune pentru politie cu o camera in plus, ce inregistreaza ce vede politistul. Sistemul e alimentat cu baterii si se reincarca cu un micut panou solar, nefiind nevoie de cabluri.

Pretul este de 299$ si 25$ transportul, pentru sistemul gata instalat. Doritorii trimit casca lor iar ei o trimit inapoi cu sistemul gata montat. Produsul va fi disponibil la sfarsitul anului 2008. Inventatorul, Gary Oldham, lucreaza de asemenea la o casca cu airbag, care sa protejeze gatul si coloana in caz de accident.

Adorg Safety Technologies Via The Kneeslider

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.