Cauta in stiri

RSS Feed

discuri de frana

Sistemul Beringer cu 4 discuri de frana

05.08.2008
Foto ©: Beringer

In articolul despre prototipul dezvoltat de Tucson Motorcycles puteti observa din mai multe unghiuri, dimensiunile reduse ale discurilor de frana fata. Ele au 230mm fiind semnificativ mai mici in comparatie cu cele normale de 320mm. La o privire mai atenta insa, diferenta consta in prezenta a patru discuri de frana fata, cate doua pe fiecare parte.

De ce patru discuri mai mici? Potrivit celor de la Beringer, avantajele noului sistem sunt:

Cresterea puterii cu 20% fata de versiunea cu discuri de 320mm, ce permite micsorarea semnificativa a distantei de franare. Anumite teste comparative au aratat acest castig evident cat si o temperatura mai scazuta a discurilor de frana.

Greutatea redusa fata de cea a sistemului standard, cvadruplul disc de 230mm cantarind 1460 grame, cu 980 de grame mai putin.

Reducerea inertiei giroscopice de trei ori fata de discurile de 320mm si cu 30% mai mica fata de cele din carbon.

Cvadruplul disc Beringer foloseste cate trei placute de frana pe fiecare parte, cea dintre discuri fiind fixa cu doua fete.

Bookmark and Share
c by d on 05.08.2008
referitor la greutate..scade discul in greutate..dar creste putin etrierul.....in fine dar daca ce e prezentat in articol...avantajele cu franare, giroscopia....go for it
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.