Cauta in stiri

RSS Feed

discuri de frana

Sistemul Beringer Inboard Braking cu discuri de frana integrate

02.12.2008
Foto ©: Beringer

Cunoscuta companie franceza Beringer a lansat la recentul salon EICMA din Milano un sistem de franare inovativ nemaiintalnit pana acum pe o motocicleta, denumit Beringer Inboard Braking. Particularitatea acestuia o reprezinta discurile de frana integrate in butucul jantei.

Conform celor de la Beringer, noul produs are o serie de avantaje tehnice, pe langa designul deosebit ce ar putea fi apreciat de multi customizatori. In primul rand, discurile de frana sunt mai putin vulnerabile in cazul unui impact, etrierele fiind si ele protejate de prinderile bratelor culisante ale furcii fata.

Compania franceza garanteaza prin noul sistem de trei ori mai putina inertie giroscopica, o putere de franare cu 20% mai mare si o reducere in greutate cu 500 de grame. In ciuda faptului ca discurile de frana sunt mascate, Beringer sustine ca acestea nu vor avea probleme de racire, tot sistemul de franare fiind inspirat din industria aeronautica.

Noul produs Beringer ar putea fi utilizat pe motociclete supermoto sau custom, nefiind atat de recomandat pentru a inlocui configuratiile cu dublu disc de mari dimensiuni ale motocicletelor mai rapide sau pentru categoria cross-enduro unde noroiul ar putea reprezenta o problema.

Via | Hell For Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.