Cauta in stiri

RSS Feed

tehnologii

Sistemul Continental Lightweight ABS

02.03.2009
Foto ©: Continental

Continental, un important furnizor in industria auto, isi intareste prezenta pe piata moto prin lansarea unui nou sistem compact anti-blocare (ABS) pentru motociclete.

MAB (motorcycle anti-lock braking system) a fost dezvoltat de divizia Chassis & Safety a producatorului, cantareste numai 1,2 kg si poate fi instalat cu usurinta pe majoritatea modelelor de motociclete.

Experienta companiei Continental in dezvoltarea sistemelor ABS pentru masini a facut posibila aducerea pe linia de productie a MAB in doar 16 luni de zile. Primul mare producator de motociclete ce va utiliza noul sistem este Aprilia, pe modelele Mana, Shiver si Dorsoduro fabricate in 2009.

Continental Lightweight ABS vine optional cu sistemul RLP (Rear wheel Lift off Protection) ce utilizeaza un senzor de presiune in sistemul hidraulic de franare. Acesta detecteaza momentul in care roata spate se desprinde de pe asfalt, in timpul unei franari bruste, si reduce cu putin presiunea in franele fata stabilizand motocicleta.

"Larga raspandire a dispozitivelor anti-blocare la motociclete si scutere ar aduce o contributie importanta la reducerea numarului vatamarilor serioase si a deceselor in intreaga lume." a declarat Dirk Remde, directorul diviziei Chassis & Safety.

"Marimea ofera un avantaj competitiv decisiv pe langa pret - mai ales in cazul motocicletelor deoarece exista considerabil mai putin spatiu disponibil." a adaugat acesta.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.