Cauta in stiri

RSS Feed

produse inovatoare

Un nou tip de airbag moto

21.10.2008
Foto ©: Holding Trophy

Weekendul trecut a fost prezentat in Franta, de catre Olivier de Roaldes CEO Holding Trophy, un nou sistem de airbag destinat motociclistilor.

Desigur, si alte marci precum Spidi sau Dainese au dezvoltat pana in prezent propriile sisteme asemanatoare de protectie, dar diferenta tipului de airbag Holding Trophy o reprezinta faptul ca nici un fel de cablu sau coarda nu este conectat la motocicleta. Noul sistem de protectie se prezinta sub forma unei veste ce poate fi imbracata peste orice tip de geaca.

Noul sistem este revolutionar din mai multe puncte de vedere. In primul rand, un set de senzori este amplasat pe furca fata a unei motociclete, exceptie facand modelele cu furca monobrat unde inca se lucreaza. In cazul inregistrarii unor miscari suspecte, acestia trimit o unda radio vestei actionand umflarea ei in sub 0.08 secunde. Comanda prin unda radio poate fi transmisa simultan catre doua veste, atat a pilotului cat si a pasagerului.

Amatorii de wheelie si alte exhibitii pe doua roti nu trebuie sa se ingrijoreze deoarece sistemul este conceput sa "inteleaga" asemenea manifestari si sa nu se declanseze prematur. Avand un volum mai mare si o viteza de reactie de trei ori mai rapida decat a unui airbag auto, sistemul de protectie ramane umflat pentru sase secunde, suficient pentru a absorbi orice tip de impact.

Produsul va fi disponibil pe piata incepand cu luna septembrie a anului viitor si va costa in jur de 500 de euro cu toate taxele incluse.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.