Cauta in stiri

RSS Feed

test drive

BMW G 450 X Video - primul test drive

04.06.2008
Foto ©: BMW

Dupa trei ani de pregatiri, BMW a patruns in sfasit pe piata motocicletelor enduro serioase cu noua serie G 450 X. A nu se face confuzie cu deja existentul 650X, acest model de 450cc este o motocicleta hard-enduro corespunzatoare ce concureaza direct cu rivalele austriece si japoneze consacrate.

BMW reusit inca odata sa impresioneze prin inovatie tehnica, incorporand axul de prindere a basculei in cutia de viteze, eliminand astfel largirea si strangerea lantului de transmisie finala in timpul miscarii basculei. Acest fapt conduce la o livrare de putere mai rapida catre roata din spate, imbunatatind tractiunea si reducand uzura.

G 450 X dezvolta 41cp si indeplineste toate conditiile EU-III de omologare pentru strada. Pentru a castiga 11cp in plus tot ce trebuie facut este montarea unei cleme la capatul intrerupatorului legat de ECU. La cele 111kg la gol declarate de producator, motocicleta s-a dovedit a fi extrem de agila, chiar si in versiunea de 41cp, cu suficienta putere pentru a oferi o tractiune buna in conditii dificile.

Dupa adaugarea celor 11cp, G 450 X se transforma radical intr-un veritabil hard-enduro, amortizorul mono-shock Ohlins fiind foarte ingaduitor peste obstacole iar furca fata Marzocchi permite franarea excesiva pe suprafete inclinate in conditii de siguranta. Ca si motocicleta de motocross, acest model ar fi capabil sa castige competitii, lucru certificat si de multiplul campionul mondial in MX, Joel Smets care s-a implicat activ in ultimele 16 luni pentru dezvoltarea lui G 450 X.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.