Cauta in stiri

RSS Feed

produse inovatoare

APC va lansa prima casca din lume cu airbag integrat

06.05.2008
Foto ©: APC

APC a anuntat ca va introduce pe piata in data de 13 mai prima casca din lume cu airbag integrat. Utilizand tehnologia giroscopica si accelerometre similare celor din proiectul Dainese pentru pilotii de curse, airbagul este activat cu ajutorul unui comutator situat sub sa care analizeaza orice schimbare in miscarile pilotului. Timpul total intre detectare si activarea airbagului este sub o secunda si jumatate.

Incercand sa acorde protectie maxima pentru motociclist, airbagul inveleste gatul si se extinde pe coloana vertebrala pana in dreptul vertebrei a saptea. Aceasta inventie tehnologica va costa 829 euro, care este pretul aproximativ al unei casti standard si al unei protectii de gat.

Desi ne bucuram mereu cand companiile lucreaza la tehnologii inovatoare pentru siguranta motociclistilor, am dori sa aflam mai multe informatii de la acestea despre cum designul influenteaza oboseala utilizatorilor din cauza greutatii partii din spate si aerodinamica cat si integritatea structurale a castii in cazul unui impact.

Site-ul APC

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.