Cauta in stiri

RSS Feed

Se pare ca viitorul este mai aproape decat pare...

BMW dezvolta o casca cu sistem HUD.

Ciprian | 11.01.2016
Foto ©:

Ideea incorporarii unui HUD (head up display) pentru o casca moto nu este ceva tocmai nou, firma Skully incercand asta de ceva ani.

BMW a dezvaluit prima sa casca cu HUD la Consumer Electronics Show in Las Vegas weekendul trecut, "oferind o viziune mai buna a tehnologiei pentru motociclete in viitor".

Casca include niste lentile in fata ochiului drept al pilotului care proiecteaza informatii precum viteza sau avertizarile din trafic. E posibil de asemenea sa se proiecteze navigatia in timp real.

O alta idee propusa cuprinde o camera orientata in spate care poate fi folosita ca oglinda, informatiile fiind dispuse pe HUD, plus abilitatea de a vedea grupul din spate, multumita sistemului V2V.

Prototipul BMW este controlat din butoane, fiind regasite pe ghidon, in partea stanga. Casca de protectie este wireless iar acumulatorii au autonomie de circa 5 ore.

Firma sustine ca intentioneaza sa dezvolte tehnologia la nivel de productie in cativa ani.

Image and video hosting by TinyPic
Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.