Cauta in stiri

RSS Feed

Casca ce iti sare in ajutor in cazul unui accident.

Ciprian | 13.06.2016
Foto ©:

Postasem acum ceva saptamani casca celor de la BMW cu diverse imbunatatiri precum camera spate, sistem de atentionare in caz de franare etc dar se pare ca cei de la Thai au creat ceva mai inovativ.

Se numeste “Helpmet” si dupa cum spune si numele (care apropo, mie mi se pare foarte tare) este o casca ce te ajuta. Noul concept de casca efectueaza un apel de urgenta imediat ce pilotul are un impact destul de puternic.

Practic incorporeaza aceleasi componente ale unui smartphone, incluzand un sim gsm, GPS, accelerometru, baterie reincarcabila si un senzor de impact. Senzorul reactioneaza de la o anumita intensitate tocmai pentru a evita sa te trezesti cu ambulanta in fata curtii atunci cand iti cade casca de pe motocicleta.

Un alt lucru interesant este ca sistemul te inregistreaza pe un site unde vei putea sa iti adaugi datele personale, asa ca Helpmet va oferi instant informatii celor de la urgenta despre tine.

Design-ul nu e wow, dar tehnologia isi spune cuvantul.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.