Cauta in stiri

RSS Feed

sisteme de siguranta

Honda tinteste spre eliminarea coliziunilor intre masini si motociclete

25.10.2008
Foto ©: Honda

Honda a prezentat un nou sistem de comunicare interactiv care spera elimine coliziunile intre motociclete si masini.

Sistemul "Vehicle-to-Vehicle Communication" functioneaza cu ajutorul tehnologiei wireless LAN pentru a lega vehiculele intre ele situate pe a numita raza prestabilita. Apoi, vehiculele pot trimite unul altuia informatii, cum ar fi viteza, pozitia si distanta.

Steve Martindale, manager general al Honda Motorcycles UK, a declarat: "Cercetarea Car 2 Car si munca companiei, impreuna cu ultimele inovatii Honda in materie de siguranta vor conduce la o noua era a sigurantei pe drumuri pentru toti participantii la trafic, unde sistemele de comunicare intre vehicule impart informatii vitale cu scopul de a ajuta la reducerea pierderilor de vieti omenesti pe sosele."

Pe langa primirea de informatii referitoare la alte vehicule din zona, sistemul va tine pilotul la curent in legatura cu accidentele, obstructiile, conditiile de trafic si potentialele pericole spre care se indreapta.

Motociclistii vor primi informatiile pe un display si vor avea optiunea de a receptiona avertizari audio prin intermediul castilor de urechi din casca.

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.