Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

T-Raps - primul combinezon cu airbag

22.10.2008
Foto ©: RS Taichi

RS Taichi a castigat cursa de scoate primul pe piata, un combinezon din piele cu airbag incorporat, prin gama sa de produse T-Raps.

T-Raps, prescurtarea de la Taichi Racing Airbag Protection System, are o perna dubla de aer depozitata in interiorul combinezonului din zona pieptului pana la umeri.

Combinezonul din piele T-Raps foloseste o metoda simpla de activare a airbag-ului, atasand un fir de la sistemul propriu-zis la motocicleta. Odata ce firul este deconectat de la motocicleta, dioxidul de carbon depozitat in protectia racing de coloana umfla perna dubla.

Atat T-Raps GP-Max R070 cat si versiunea R100 sunt proiectate exclusiv pentru curse, insa Ryoji Fujita, manager de vanzari internationale pentru RS Taichi, a declarat ca scopul este de a lansa in viitorul apropiat un combinezon ce poate fi utilizat si in afara circuitelor.

"Testam sistemul de patru ani, si desi acesta este acum pentru curse ne vom extinde in viitorul apropiat si la strada, dar este foarte secret." a declarat Fujita.

"Am efectuat multe teste in Campionatul Japonez cu pilotii nostri, dar are nevoie de mai multa dezvoltare. In prezent cautam o modalitate de a indeparta airbag-ul dupa ce a fost umflat pentru a permite pilotilor sa se suie pe motocicletele lor si sa continue."

Momentan costumele T-Raps pot fi achizitionate pentru a fi utilizate pe circuit contra sumei de 2.200 de euro per bucata.

Via | MCN

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.