Cauta in stiri

RSS Feed

tehnologii

Tehnologii inovatoare - Lazer Superskin

01.12.2008
Foto ©: Lazer

Compania belgiana Lazer, specializata in productia castilor de protectie, a prezentat in cadrul Salonului EICMA o noua tehnologie ce va imbunatati nivelul de siguranta al castilor sale: Lazer Superskin. In spatele acestei tehnologii se afla studii complexe desfasurate de-a lungul ultimilor 15 ani.

Conform studiului Lazer, in foarte multe situatii, la impactul castii cu solul sau cu un obiect static, rotatia castii (implicit a capului) este una din cauzele majore de vatamare a creierului. Bazandu-se pe aceasta observatie, compania a dezvoltat o solutie noua, ce implica aplicarea unei membrane pe stratul exterior al castii. Aceasta membrana, denumita Superskin, este aplicata pe un strat de lubrifiant permitand astfel miscari reduse ale capului datorita frictiunii reduse. Dupa cum puteti vedea si in videoclipul de mai jos, diferenta este semnificativa.

Conform belgienilor, protectia la impact este imbunatatita cu pana la 50%. Compania va aplica aceasta tehnologie pe toate castile din gama sa. In prezent, singura casca care beneficiaza de Superskin este casca jet Rider, fapt ciudat luand in considerare gradul scazut de protectie oferit de acest tip de casti. Vom reveni cu mai multe detalii.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.