Cauta in stiri

RSS Feed

rapoarte anuale

Brembo si-a crescut profitul

Paul Lozba | 30.03.2008
Foto ©:

Conform raportului anual publicat recent, compania italiana Brembo a avut in 2007 o crestere de 41,7% a profitului net si o crestere de 13,1% a cifrei de afaceri, fata de anul 2006.

Astfel profitul net total pentru 2007 a fost de 60,9 milioane euro iar cifra de afaceri a ajuns la 911 milioane. Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat in primul rand volumelor mai mari de vanzari dar si datorita achizitiilor facute in ultimul an in Statele Unite (divizia de frane pe disc a Hayes Lemmerz ) si in Spania (o afacere de kituri de frane pe tamburi si alte componente) pentru un total de 13.1 milioane euro.

Vanzarile in segmentul vehiculelor comerciale au crescut cu 31,7%, fiind un record pentru ultimii patru ani, crestere datorata de asemenea noilor achizitii dar si datorita cresterii globale a consumului de autovehicule.

Segmentul moto a crescut foarte mult, cu 25.3%, in primul rand datorita noilor modele de succes Ducati dar si din cauza colaborarii cu  Harley Davidson, Brembo asigurand 35% din sistemele de franare ale companiei americane. Segmentul de curse a crescut cu 11,7% iar cel pentru automobile cu 6.6%.

In ciuda unei macroeconomii nesigure, previziunile pentru viitor sunt bune, compania asteptandu-se la vanzari de peste 1 miliard de euro, un record in istoria grupului Brembo.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.