Cauta in stiri

RSS Feed

AMG nu mai este sponsorul principal Ducati la MotoGP

Costi Radoi | 20.04.2012
Foto ©: audi ducati

Dupa ce zvonul cumpararii Ducati de catre Audi a fost confirmat, iata ca cei de la AMG si-au recalculat pozitia fata de constructorul italian de motociclete.

Da, este adevarat: Audi, membra a grupului VAG a anuntat oficial ca a achizitionat Ducati, cu suma de 841 de milioane de euro, dupa ce cu ceva vreme in urma declarau ca nu vor oferi mai mult de 750 de milioane. Se pare ca au ajuns la un acord, astfel incat au oferit pana la urma suma ceruta de cei de la International Motorcycles S.p.A., membra a Investindustrial Group si fosta proprietara a Ducati Motor Holding S.p.A.

Sa fie oare acest lucru o alta arma a Audi in lupta cu BMW? Se stie ca de ani de zile exista o competitie acerba intre cei 2 giganti producatori de turisme, insa BMW produce si motociclete, iar acum Audi are in sfarsit toate armele necesare in confruntarea cu bavarezii.

Problema nu se pune insa aici. Se pune la faptul ca AMG, care este producator de turisme si tuner de casa al Mercedes-Benz, ar sprijini o marca a unui grup concurent daca ar continua contractul de sponsorizare a echipei de uzina Ducati, inscrisa in MotoGP. In concluzie parteneriatul a fost anuntat oficial ca incheiat, de catre cei de la AMG.

Acest lucru vine cum nu se poate mai rau pentru echipa lui Rossi si a lui Hayden, deoarece AMG era sponsor principal al echipei, iar dupa cum merg motocicletele, e clar ca mai e nevoie de munca si de bani multi pompati acolo.

Singurul lucru ramas de facut, este sa speram ca investitiile vrajitorilor financiari din Ingolstadt nu vor intarzia sa apara, plus ca eu cred ca vor lasa libera imaginatia italienilor de la Ducati, insa vor supraveghea cifrele pentru o rentabilizare a afacerii. Sa nu uitam totusi ca alte doua firme italiene de renume sunt acum in proprietatea Audi, iar cand spun asta ma refer la Italdesign si Lamborghini, iar dupa preluarea lor de catre constructorul german, trendul nu a fost decat ascendent.

Tags: audi, amg, vag, ducati, bmw
Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.