Cauta in stiri

RSS Feed

analize

Benelli, din nou in dificultati financiare

04.06.2009
Foto ©: Benelli

Majoritatea celor aproximativ 100 de angajati din fabrica Benelli, amplasata in regiunea italiana Pesaro, lucreaza in prezent cu jumatate de norma iar salariile lor sunt in mare parte subventionate de Guvern.

Compania Benelli a fost cumparata acum patru ani de gigantul producator chinez de scutere Qiang Jiang, care a platit datoriile fostului proprietar si a relansat productia in 2006 cu modelul Tre 1130 K.

Numai de la inceputul acestui an, Qiang Jiang a investit 20 de milioane de euro in brandul italian, insa rezultatele nu se pot vedea pe termen scurt iar dealerii din intreaga lume se confrunta cu situatii de stocuri nevandute.

"Planul nostru a fost sa producem 5.000 de motociclete anul acesta, dar nu l-am putut realiza," a declarat Gianluca Galasso, fost pilot in World Supersport si actualul sef de PR al Benelli.

Desi a prezentat in 2008 la EICMA noul naked Due 756 si a confirmat oficial ca va realiza o motocicleta supersport complet noua, compania si-a redus productia pentru anul acesta undeva sub cifra de 1.000 de unitati.

"Proprietarii chinezi inteleg problemele si vor exista in curand intalniri pentru a decide viitorul lui Benelli." a marturisit Gianluca Galasso, una dintre solutiile vehiculate fiind si mutarea productiei in China.

Via I Hell for Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.