Cauta in stiri

RSS Feed

achizitii

Ducati va fi vandut catre Performance Motorcycles SpA

09.08.2008
Foto ©: Ducati

A fost o saptamana mare pentru constructorii italieni de motociclete. Mai intai Harley-Davidson a finalizat achizitia MV Agusta iar acum se pare ca Ducati va fi vandut unui grup de investitori. Un grup minoritar de actionari vor sa cumpere restul de 70% pentru aproximativ 400 de milioane euro.

Achizita a fost deja aprobata si este de asteptat sa se finalizeze luna viitoare, cand compania Ducati va fi scoasa de la bursa. Performance Motorcycle S.p.A. este un grup de investitori format din trei dintre actionarii majoritari ai companiei Ducati: Investindustrial, BS Investimenti si Hospitals of Ontario Pension Plan.

Investitorii prevad continuitatea succesului companiei din Bologna si promit sa introduca zece noi modele pana in 2010. Ducati a avut un profit net de 13.3 milioane euro in 2007, exporturile crescand de la 18.7% la 38,36%. Ducati America de Nord a inregistrat de asemenea vanzari record in luna iunie 2008. Tranzactia ar trebui sa ofere companiei o mai mare stabilitate financiara.

Tags: ducati, achizitii
Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.