Cauta in stiri

RSS Feed

actualitati

Embargo american pentru motocicletele europene

11.12.2008
Foto ©: Motoflash

AMA, cea mai mare asociatie de motociclisti din America, a anuntat ca se va opune vehement unui plan al oficialilor americani care ar putea dubla pretul unor motociclete fabricate in Europa si importate in Statele Unite ale Americii.

Acesta ar impune o taxa vamala de 100% la mai mult de 100 de produse europene, inclusiv motociclete cu motoare avand capacitatea cilindrica intre 51 cmc si 500 cmc, aducand prejudicii unor companii precum Aprilia, Beta, BMW, Gas Gas, Husaberg, Husqvarna, KTM, Piaggio, Vespa si nu numai.

Resposabilii americani vor sa raspunda cu aceeasi moneda unei legi europene, existente de 20 de ani, prin care se interzice importul de carne de vaca cu hormoni de crestere din America in Uniunea Europeana. Statele Unite ale Americii doresc sa obtina astfel 116,8 milioane de dolari din taxe de import, o suma pe care industria carnii americane sustine ca o pierde anual datorita embargoului.

"Nu exista nici o legatura logica intre motocicletele europene si disputa asupra carnii de vaca" a declarat Ed Moreland, vicepresedintele AMA pentru relatiile cu guvernul, intr-o scrisoare oficiala trimisa Biroului de Comert American. "Impunerea acestor tarife mari la motociclete nu ar face nimic pentru a rezolva disputa comerciala, dar ar pedepsi cumparatorii americani de motociclete europene."

"Disputele comerciale ce se afla in limitele industriei agricole nu ar trebui rezolvate prin sanctiuni comerciale aplicate asupra produselor non-agricole." a mai precizat Moreland. "Un adaos de 100% sau mai mare asupra acestor motociclete va cauza un rau serios si potential ireversibil detinatorilor de afaceri mici si mijlocii care vand vehiculele. In plus, cetatenilor li se va refuza accesul la anumite modele de competitie si de recreere care contribuie la stilul de viata si bunastarea a milioane de familii din America."

Via | Two Wheels Blog

Bookmark and Share
xxx by Ion Munteanu on 10.04.2009
Salut. Pot sa stiu,care sint preturile motocicletelor Yamaha,Suzuky, in Italia? Indiferent ce model. Multumesc mult.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.