Cauta in stiri

RSS Feed

ipoteze

Fuziune intre Ducati si Piaggio?

12.03.2010
Foto ©: Ducati & Piaggio

Conform unor zvonuri aparute in presa italiana, gigantul grup italian Piaggio ar putea fuziona cu renumitul producator de motociclete Ducati.

Intr-un comunicat oficial emis de Immsi SpA, compania ce detine Piaggio, se infirma toate zvonurile aparute, acestea fiind definite ca presupuneri fara o baza reala.

Aparent, McKinsey & Company, una din cele mai mari companii de consultanta de management din lume, ar fi fost contractata pentru a evalua posibilitatea fuziunii dintre cei doi mari producatori italieni, condusi de Roberto Colaninno (Piaggio), respectiv de Gabriele del Torchio (Ducati).

In afara de Piaggio, grupul italian mai detine un numar mare de marci (Aprilia, Derbi, Gilera, Moto Guzzi, Vespa, s.a.), in portofoliul de produse al acestuia regasindu-se un numar impresionant de modele, de la scutere de 50cmc pana la superbike-uri de 1000cmc.

O eventuala fuziune dintre Ducati si Piaggio ar pune bazele unei noi supercompanii italiene, ce ar putea deveni un competitor puternic pentru cei patru mari constructori japonezi, Honda, Yamaha, Suzuki si Kawasaki. Vom reveni asupra acestui subiect, imediat ce vom afla mai multe informatii.

Via | Motoblog & Hell for Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.