Cauta in stiri

RSS Feed

analize

Harley-Davidson anunta scaderea profitului

17.07.2008
Foto ©:

Producatorul de motociclete nr. 1 al Americii anunta o scadere a venitului net cu 23,3 procente.

Harley-Davidson tocmai a “aruncat” o suma considerabila de bani pentru a obtine MV Agusta la inceputul saptamanii dar producatorul  de motociclete nr.1 al Americii inca sufera in actualul declin economic.

Astazi compania a anuntat rezultatele financiare pentru al doilea trimestru al anului, care s-a incheiat pe 29 iunie 2008. Veniturile pentru acesta au fost de 1,57 miliarde $ , comparat cu 1,62 miliarde $ anul trecut in aceiasi perioada, o scadere de 2,9 procente. Venitul net a fost de 222,8 milioane $ fata de 290,5 milioane $ in sfertul din anul trecut, o scadere cu 23,3 procente. Al doilea trimestru a diminuat castigurile per actiune (EPS) la 0,95 $, o scadere cu 16,7 % comparat cu 1,14$ de anul trecut.

“De-a lungul celui de-al doilea trimestru al anului am livrat 80,326 motociclete catre dealeri si distribuitorii nostri din intreaga lume. In timp ce aceste rezultate depasesc proiectiile noastre de 76,000 - 80,000 unitati pe trimestru, este o scadere cu 15,6 % fata de aceiasi perioada de anul trecut. Aceasta scadere reflecta impactul scaderii exporturilor, pe care le-am anuntat pe 17 aprilie, ca raspuns la slabirea economiei americane,” a declarat Jim Zimer, Chief Executive Officer la Harley-Davidson, Inc.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.