Cauta in stiri

RSS Feed

achizitii

Harley-Davidson negociaza cumpararea MV Agusta!

07.06.2008
Foto ©: MV Agusta

Conform celebrei reviste Forbes, Harley-Davidson se afla in negocieri avansate de a cumpara MV Agusta. Aceasta ar reprezenta mai mult o plata in contul datoriilor acumulate de producatorul italian decat un cec primit de Claudio Castiglioni.

Astfel negocierile au loc intre Harley-Davidson si companiile finantatoare la un loc cu cele furnizoare de subansamble pentru MV Agusta, care trebuie sa-si recupereze o datorie de aproximativ 200 milioane de euro. Din aceasta suma, 130 de milioane ar reveni bancilor si 70 de milioane furnizorilor.

Prin aceasta tranzactie, Harley-Davidson spera sa stearga 35% din datoria italiana si sa detina 80-85% din MV Agusta, restul de procente ramanand in posesia lui Castiglioni. Desi in urma acestei potentiale afaceri, identitatea exclusivista MV Agusta ar putea avea de suferit, nu sunt de neglijat nici partile pozitive cum ar fi infuzia mare de bani si accesul la reteaua vasta de distribuitori Harley-Davidson. Producatorul italian MV Agusta a mai fost odata resuscitat de catre Cagiva in 1997 dar de atunci a fost intr-un declin continuu, scotand pe piata editie speciala dupa editie speciala in locul modelelor ce ar fi putut avea succes pe piata.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.