Cauta in stiri

RSS Feed

analize

Honda anticipeaza o scadere a vanzarilor

26.11.2008
Foto ©: Honda

Honda prognozeaza o scadere a vanzarilor de motociclete pe plan mondial in contextul actualei crize economice si a limitarii creditelor de consum, ce afecteaza in mod direct toata industria in domeniu.

Tatsuhiro Oyama, un inalt responsabil economic al companiei japoneze, a declarat agentiei de presa Reuters ca inasprirea creditarii a inceput deja sa afecteze cumparatorii, crescand posibilitatea ca anul viitor vanzarile sa se diminueze.

"A existat o oarecare stagnare, dar creditarea este inca obtinuta. Cred ca daca vom avea vanzari identice in urmatorul an financiar vom fi norocosi." a declarat acesta, adaugand ca inca trebuiesc luate masuri pentru anul in curs.

In ciuda declinului economic la nivel global, Honda se asteapta la 10,835 milioane de unitati vandute pana la incheierea exercitiului financiar pe 31 martie 2009, indeosebi datorita cererii puternice a pietei din Asia.

"Ceea ce este important acum este sa ne asiguram ca productia ramane in concordanta cu cererea astfel incat sa nu acumulam stocuri si sa afectam pretul de revanzare."

Compania Honda mai are stabilit un target al vanzarilor de 18 milioane de motociclete in 2010, desi Oyama recunoaste ca toate aceste lucruri pot fi un pic nerealiste, concluzionand: "Totul depinde de cand isi va reveni economia."

Via | Visordown

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.