Cauta in stiri

RSS Feed

situatii financiare

KTM anunta intoarcerea pe profit

22.02.2010
Foto ©: KTM

“Back on track”. Asa isi descrie cel mai bine situatia curenta grupul KTM. Dupa cel mai dificil an financiar din istoria companiei (2008 - 2009) KTM Power Sports AG a inregistrat din nou profit ca urmare a masurilor de restructurare.

Dintr-o cifra de afaceri de 110.7 milioane euro a rezultat un profit de 3.6 milioane euro pentru primul trimestru din 2010. Desi trendul este descendent pe piata moto, KTM a reusit sa isi mareasca cota de piata dupa ce a vandut 17.056 de motociclete in primul trimestru al anului (cu 15% mai putin decat in 2009).

Dupa dezvoltarea pozitiva, KTM a invitat toti actionarii sa ia parte la o sedinta extraordinara in data de 26 februarie, avand obiectivul principal de a creste capitalul cu inca 30-40 milioane de euro.

Compania austriaca a confirmat ca actionarul majoritar, Cross Industries, va continua sa detina peste 50% din actiuni, dezmintind astfel informatiile aparute saptamana trecuta, ce anuntau ca indienii de la Bajaj ar fi fost invitati de KTM sa isi mareasca cota de actiuni de la 30% la 90%.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.