Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

MZ va opri definitiv productia anul acesta

09.06.2008
Foto ©: MZ

MZ (Motorradwerk Zschopau) este unul dintre cei mai vechi producatori de motociclete din lume. Infiintata in 1922 in Germania de Est, compania s-a adaptat perfect nevoilor vremii producand motociclete in doi timpi fiabile si economice. MZ a ajuns in cativa ani la un numar de 60,000 unitati vandute anual devenind la vremea respectiva cel mai mare producator de motociclete din lume.

Desi a reusit sa vanda peste 3 milioane de motociclete pana in anul 1990, compania a suferit in ultimele doua decenii perioade oscilante, ajungand in posesia Hong Leong Industries in anul 1996. Strategia de revigorare adoptata de acestia a esuat, MZ inregistrand pierderi inca de la inceput.

Conform ziarului regional Freie Presse, MZ isi va inchide portile la sfasitul anului acesta lasand fara loc de munca aproximativ 40 de muncitori. Data de 31 decembrie a fost anticipata deoarece atunci vor inceta si subventiile acordate de stat. O sansa pt MZ ar fi cumpararea de catre Volskwagen care a anuntat recent ca doreste achizitionarea unui producator de motociclete.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.