Cauta in stiri

RSS Feed

achizitii

Norton inapoi in Marea Britanie

15.10.2008
Foto ©: Norton

Dupa aproape cinsprezece ani de apartenenta americana, Norton, cel mai faimos si esential nume dintre toate marcile de motociclete britanice, se intoarce acasa. O noua fabrica si complex de birouri vor fi construite la Donington Park pentru a putea dezvolta o prezenta puternica pe circuit si pe strada din 2009.

Ca rezultat al unor negocieri prelungite si al unei tranzactii de multe milioane de lire sterline putem anunta ca brand-ul Norton este, in sfarsit, inapoi in posesie britanica. Stuart Garner, un afacerist din Marea Britanie si proprietar al Norton Racing Ltd a rascumparat toate drepturile si munca de dezvoltare a brand-urilor Norton, Manx, Atlas, Commando si Dominator.

Norton Racing Ltd a demarat deja proiectarea unui nou motor rotativ pentru o motocicleta de curse iar acum, avand in vedere detinerea brand-ului in sine, este posibila si introducerea pe piata a unei motociclete de strada pentru 2009.

"Aceasta a fost o perioada provocatoare si pasionanta pentru noi" a declarat Garner. "Suntem mandri ca am adus brand-urile inapoi acasa si acum intentionam sa ne concentram pentru a restabili Norton ca un brand de top in toata lumea."

La inceputul anilor 90 brand-urile au fost achizitionate de catre Norton Motorcycles Inc din Statele Unite ale Americii cu planul de a dezvolta o noua motocicleta de strada Commando pentru piata americana. Aproape 10 milioane de dolari au fost cheltuiti in cercetare si dezvoltare, dar proiectul Norton Commando 961 va fi continuat de britanici la scara mondiala.

Via | Visordown

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.