Cauta in stiri

RSS Feed

analize

Problemele din industria moto continua

31.03.2009
Foto ©: Honda

Productia de motociclete in Japonia a scazut cu 42,8%, cifrele oficiale indicand numai 72.719 de unitati realizate pana in luna februarie 2009, fata de 127.045 de unitati fabricate in aceeasi perioada a anului trecut.

Exporturile marilor producatori japonezi de motociclete au scazut si ele cu 39%, valoarea totala a pierderilor inregistrate din aceasta cauza fiind de 339,24 milioane de dolari.

In Asia, cel mai afectat de criza economica mondiala a fost segmentul motocicletelor din categoria 51cmc-125cmc care a scazut cu 66,4%. Productia motocicletelor echipate cu motoare de peste 250cmc a scazut si ea fata de luna februarie 2008 cu 46,8%.

Nici in Europa lucrurile nu stau mai bine, KTM anuntand ca 733 din cei 1.482 de angajati ai companiei vor fi nevoiti sa lucreze in regim part-time pentru lunile mai si august ale acestui an. KTM doreste sa-si pastreaze astfel forta de munca si capacitatea de productie in speranta ca lucrurile vor reveni la normal. Aceasta masura va afecta toate categoriile de angajati, de la muncitori pana la personal de conducere.

In Stale Unite ale Americii, potrivit publicatiei The Times, Harley-Davidson are nevoie de 1 miliard de dolari pentru a-si continua activitatea. Compania reusit sa imprumute pana acum 600 de milioane de dolari, insa plateste pentru aceasta suma o dobanda de 15% iar daca situatia creditelor nu este rezolvata in curand, vanzarile se asteapta sa scada intr-un ritm si mai rapid decat in prezent.

Via I Hell for Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.