Cauta in stiri

RSS Feed

analize

Profitul net al Harley-Davidson a scazut cu 37%

20.10.2008
Foto ©:

Dupa ce a anuntat scaderi si in al doilea trimestru, producatorul de motociclete Harley-Davidson a afisat joi o scadere cu 37% a profitului din trimestrul al treilea, deoarece scaderea vanzarilor din Statele Unite s-a propagat pe principalele piete din Europa.

Harley a avut un profit net de 166,5 milioane dolari, respectiv 71 centi/actiune, in trimestrul al treilea, in scadere fata de 265 milioane dolari, sau 1,07 dolari/actiune, in aceeasi perioada de anul trecut. Vanzarile companiei producatoare de motociclete au scazut cu 7,7%, la 1,42 miliarde dolari.

Compania cu sediul in Milwaukee (SUA) si-a revizuit in scadere si estimarile privind castigurile pe 2008 si a anticipat ca acestea se vor situa intre 3 si 3,10 dolari/actiune, in scadere fata de marja anterioara, cuprinsa intre 3 si 3,18 dolari/actiune, informeaza NewsIn.

"Date fiind tendintele din vanzarea cu amanuntul, ne confruntam cu un mediu agresiv si care ar putea sa ne duca la revizuiri ulterioare ale estimarilor de castig, daca vanzarile din SUA vor scadea in continuare", afirma, intr-o nota adresata investitorilor, analistul Greg Badishkanian de la grupul financiar Citi.

Livrarile Harley au scazut cu aproape 14% in trimestrul al treilea, comparativ cu aceeasi perioada din 2007, in contextul in care accentuarea turbulentelor de pe pietele internationale i-a descurajat pe clienti sa cumpere celebrele motociclete, al caror pret este cuprins intre 7.000 si 30.000 dolari.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.