Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

Programul Rabla pentru motociclete?

03.08.2010
Foto ©: Motoflash

Pasionatii de motociclete ar putea primi o veste buna din parte guvernarii, aceasta avand in dezbateri o initiativa care sa subventioneze si achizitiile de motociclete noi la schimb cu cele vechi.

Programul Rabla pentru masini este momentan perfuzia in organismul plapand al comertului cu automobile din Romania, oferind posibilitatea cumularii a trei prime de casare pentru a achizitia unui automobil nou. Statul se gandeste insa sa nu ii discrimineze pe cei care prefera doua roti in loc de patru si sa introduca un program similar de innoire a parcului moto.

Laszlo Borbely, ministrul Mediului, a declarat pentru incont.ro: "La motociclete am primit mai multe intrebari in acest sens, probabil ca in luna septembrie vom veni cu un raspuns, dar este o idee interesanta care va trebui probabil sa o discutam."

Piata moto este una destul de mica in Romania, de la inceputul anului inmatriculandu-se 4.541 motociclete si scutere, dar din care doar 15% sunt exemplare noi. Pentru a avea o imagine a dimensiunii pietei moto de la noi, in Austria, o tara cu o populatie totala la jumatatea Romaniei au fost inmatriculate in perioada Ianuarie - Mai 20.171 unitati noi.

O eventuala subventionare a segmentului moto la noi, ar fi binevenit, ajutand foarte mult pachetele de reduceri oferite de dealerii moto din Romania.

Via | Promotor

Bookmark and Share
cm tarziu... by Pssaris on 03.08.2010
cam tarziu v-ati gandit sa nu faceti discriminarea asta :)
Poate asa va vinde Tariceanu... by avp on 17.08.2010
... mai multe Harley-uri la pret dublu fata de piata europeana. De ce sa ne plangem ca nu se vand motociclete noi? In occident platesti mult mai putin pentru acelasi model. Si unde mai pui ca nu polueaza cu mult mai putin decat cele vechi.
NU MERITA by Bogdan on 16.10.2010
Asa ar putea sa dispara de pe sosele niste modele foarte frumoase. De ce sa nu le conservam ? Masina nu se compara cu motocicleta ... Motocicleta are o personalitate, de care te atasezi ...Atatea modele de istorie ar putea sa dispara ...GSXR 750si 1100 anii 85 - 98,GPZ 900, cel dinTopGun, simulte altele ... Honda Afrika, etc ... Nu merita.. Ca sa le fie bine dealerilor, stricamceva frumos si traditional .... Ca sa faca Tariceanuvanzare.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.