Cauta in stiri

RSS Feed

analize

Vanzarile de motociclete au crescut de 4,5 ori in noua luni

05.12.2008
Foto ©: Motoflash

Vanzarile de motociclete, scutere si mopede au crescut de 4,5 ori la noua luni, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 12.860 unitati, avansul fiind dat de intrarea in statisticile Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile a marcii Rich Sport, care detine 74% din piata.

Excluzand livrarile (9.537 de unitati) din acest an ale modelelor marcii chinezesti Rich Sport, vanzarile de vehicule motorizate pe doua roti noi au crescut cu 16,3%, de la 2.856 de exemplare in perioada ianuarie-septembrie a anului trecut la 3.323 de unitati in intervalul corespunzator din acest an.
 
Numarul real al vanzarilor de vehicule motorizate pe doua roti din Romania este mai mare decat cel din statistica Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), deoarece mai multe firme mici vand scutere, iar aceste livrari nu sunt contabilizate de asociatie.

In topul marcilor, in functie de numarul de unitati livrate, prima pozitie este ocupata de Rich Motors, cu 9.537 de unitati, urmata de Peugeot, cu 1.253 de unitati (+9,7%) si de Yamaha, cu 389 livrari (-8,5%).
Locul patru revine marcii Suzuki, cu 313 unitati vandute (+41%), iar pe pozitia a cincea se situeaza Lifan, cu 240 de livrari. Lifan este, de asemenea, o marca nou intrata in statisticile APIA.

Cresteri ale vanzarilor a consemnat si marca premium Vespa, insa pe volume semnificativ mai mici fata de concurenti. Este vorba de 97 de unitati vandute in primele noua luni, fata de 51 de livrari realizate in intervalul corespunzator al anului trecut.

Alte marci care au consemnat cresteri sunt Piaggio (+54,6%), la 184 de unitati, KTM (+5,4%), la 156 de vehicule, si BMW (+25%), la 65 de unitati. O scadere importanta, de 25%, a inregistrat Aprilia, ale carei vanzari au scazut de la 239 la 179 de unitati in perioada analizata.

Brandurile Triumph si Moto Guzzi au consemnat volume nesemnificative, de doua unitati, respectiv o singura unitate livrate in noua luni, in scadere de la 7 unitati, respectiv 8 unitati, in perioada ianuarie-septembrie a anului trecut.

Vanzarile de vehicule motorizate pe doua roti din Romania au crescut anul trecut cu 78,7%, la 3.141 unitati, potrivit datelor APIA.
 
 
Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.