Cauta in stiri

RSS Feed

analize

Vanzarile Harley-Davidson in Romania

16.04.2009
Foto ©: Motoflash

Automotive Trading Services (ATS), importatorul oficial al motocicletelor Harley-Davidson si Buell in Romania, vrea sa vanda anul acesta circa 50 de motociclete, adica o unitate la sapte zile, sub nivelul de 67 de unitati livrate in 2008.

Am vandut 67 de unitati in 2008, iar anul acesta speram sa vindem 50 unitati. In primul trimestru al anului am livrat 7 unitati, cu 50% mai putin decat in primele trei luni din 2008 cand am livrat 14 unitati”, a declarat directorul de vanzari Harley-Davidson Bucuresti, Marcel Chiva.

Cota de piata Harley-Davidson in 2008 a fost de 13% fiind pe locul 3 in segmentul motocicletelor cu o capacitate cilindrica mai mare de 650 cmc. “Speram sa ne mentinem cota de piata, sa fim intre primii trei si in 2009”, a precizat Chiva.

Cifra de afaceri a depasit un milion euro anul trecut. “Pentru 2009 speram sa ajungem la aceeasi cifra de afaceri din 2008 datorita faptului ca accesoriile cat si partea de accesorii vestimentare o sa creasca”, a spus Chiva. De mentionat este faptul ca accesoriile care se monteaza pe o motocicleta Harley-Davidson pot depasi valoarea acesteia.

Harley-Davidson Bucuresti va avea din vara serviciul buy-back pentru motocicletele achizitionate de la compania din Romania. “Este un proiect prin care noi vom face buy-back incepand din vara, deocamdata cu motocicletele cumparate numai de la noi, iar mai apoi si cu cele care nu au fost cumparate de la firma noastra”, a adaugat Chiva.

Potrivit oficialului Harley-Davidson Bucuresti, “piata moto anul acesta ar putea scadea cu 20-25 de procente. Principalul factor pentru scadere este finantarea, companiile de leasing nu mai acorda credite”.

In prezent, compania are comenzi pentru Harley-Davidson Iron 883 care costa 6.950 euro fara TVA si V-Rod care are un pret de 15.900 euro cu TVA. Toate modelele au o garantie de 2 ani fara limita de kilometri.

Cel mai scump model Harley-Davidson din Romania este un Electra Glide Ultra Classic, care poate fi achizitionat contra sumei de 36.000 euro cu TVA. Doar un singur astfel de model s-a vandut in tara noastra anul trecut, in cursul lunii ianuarie.

Importatorul ATS are un stoc curent de motociclete Harley-Davidson de 30 de unitati. Perioada de asteptare pentru o motocicleta este de doua saptamani, daca trebuie sa vina de la depozitul din Belgia, sau de opt saptamani daca trebuie importata din America. La orice comanda viitorul posesor Harley-Davidson este nevoit sa plateasca un avans de 30%.

Pana in august 2007 circulau in Romania 350 de motociclete Harley-Davidson, din care 200 de unitati in Bucuresti. “Cu motocicletele pe care noi le-am vandut s-a ajuns probabil la 500 de unitati in prezent pe drumurile din Romania”, a spus Chiva.

Sursa: Wall-Street

Bookmark and Share
la mana a doua nu aveti??? by yoh alex on 21.07.2009
mijto dar cam scumpe pe me lar interesa la mama doua sau un moto cross de copii pana in 500euro id de contact :counterstrike1nv1s1bl3
rugaminte by Florescu Constantin on 27.08.2009
Daca se poate sa-mi trimiteti oferta dumneavoastra cu o lista de preturi si un catalog de prezentare cu foto. Va multumesc.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.