Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

VW interesat sa achizitioneze Ducati

15.10.2009
Foto ©: Ducati

Presa de specialitate din Italia a vehiculat in ultimele zile o stire conform careia gigantul grup auto german VW este interesat sa achizitioneze producatorul italian de motociclete Ducati.

Ferdinand Piech, primul om de la VW, a mai incercat sa cumpere Ducati in anul 1985 atunci cand fabrica din Borgo Panigale se confrunta cu serioase probleme financiare, ceea ce nu este neaparat valabil in prezent, producatorul italian fiind printre putinii care fac fata actualei crize economice mondiale. Volskwagen si-a mai aratat intentia de a ahizitiona un producator de motociclete si in luna aprilie a anului trecut.

Piech, nepotul celebrului Ferdinand Porsche, a contribuit la dezvoltarea imperiului VW prin achizitionarea in timp a unor marci de renume precum Porsche, Lamborghini, Bugatti, Bentley, Audi si SEAT. De mentionat este faptul ca Ferdinand Piech detine si conduce o motocicleta Ducati desi se afla la venerabila varsta de 71 de ani.

Volkswagen a negociat luna trecuta o posibila fuziune cu producatorul japonez Suzuki, discutii ramase pana la urma fara rezultat, iar acum si-a indreptat toata atentia inspre Ducati. Daca nici acest scenariu nu va putea fi dus la bun sfarsit, VW poate opta pentru un alt brand italian de renume, compania MV Agusta tocmai fiind scoasa la vanzare de catre Harley-Davidson!

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.