Cauta in stiri

RSS Feed

rezultate financiare

Yamaha inregistreaza pierderi masive

29.01.2009
Foto ©: Yamaha

Yamaha Motor Co., al doilea cel mai mare producator de motociclete din lume, a inregistrat prima pierdere trimestriala din ultimii patru ani, pe fondul scaderii cererii ca urmare a recesiunii globale.

Bloomberg a calculat pierderea din al patrulea sfert al anului trecut la 41,65 miliarde de yeni (351 milioane de euro), folosind informatiile anuale preliminare facute publice de companie in cursul zilei de ieri.

Yamaha a inregistrat o pierdere masiva de clienti in Nordul Americii si Europa, orientarea oamenilor spre consum scazand drastic in plina criza a creditelor si scadere a valorii proprietatilor imobiliare.

Compania va reduce salariile personalului de conducere cu pana la 20% incepand cu luna februarie si pana in decembrie anul acesta.

Profitul net anual a scazut cu 98% la 1,5 miliarde de yeni (12,63 milioane de euro) comparat cu cel obtinut in 2007 de 71,2 miliarde de yeni (600 milioane de euro), asa cum reiese din raportul dat publicitatii ieri.

Compania, care obtine 90% din venituri din afara Japoniei, a avut de suferit si din cauza intaririi yenului japonez pe piata valutara internationala. Yenul a castigat 17% fata de dolarul american in ultimul sfert al anului, scazand serios valoarea vanzarilor din exteriorul tarii.

Actiunile Yamaha au fost mai putin afectate, cel putin pana acum, inregistrand o valoare de 880 de yeni japonezi per actiune la sfarsitul sedintei de tranzactionare de ieri la bursa din Tokyo.

via I Bloomberg

Bookmark and Share
Venitul net? by Adi on 29.01.2009
Nu venitul net a scazut cu 98%, ci profitul net. Nu e tot aia.
criza by ariciu on 01.02.2009
criza economica dar r1 2009 costa 14800 =))
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.