Cauta in stiri

RSS Feed

statistici

548 de accidente cu motociclete si scutere in Bucuresti in 2008

05.08.2008
Foto ©:

In fiecare zi, in Bucuresti se inregistreaza cel putin trei accidente in care sunt implicate vehiculele pe doua roti, consecintele fiind, de cele mai multe ori, extrem de grave: sapte oameni au murit si  139 au fost grav raniti in incidentele rutiere cu motociclete, scutere si mopede. Conform statisticilor furnizate de Brigada de Politie Rutiera (BPR), cresterea numarului acestui tip de accidente este alarmanta: de la 380 in primele sapte luni ale lui 2007 la 548 in intervalul similar al anului in curs.

Politistii de la BPR spun ca numarul mare de autovehicule din Capitala si fluenta scazuta a traficului rutier determina bucurestenii sa caute alternative pentru a se putea deplasa mai repede, iar inmultirea vehiculelor pe doua roti, cum ar ar fi motocicletele, scuterele sau mopedele, i-a surprins pe automobilisti: ‘’Acest aspect a determinat manifestarea in trafic a unui nou tip de relatie, motociclist - conducator de autoturism, care determina uneori aparitia unor stari conflictuale ce pot genera accidente de circulatie’’.

In momentul de fata, BPR deruleaza campaniaMotociclistii exista in trafic”, organizandu-se saptamanal actiuni de prevenire a accidentelor in care este implicata aceasta categorie de participanti la trafic. De la inceputul acestui an au fost aplicate peste 6.000 de sanctiuni conducatorilor de vehicule pe doua roti, pentru diferitele abateri savarsite de acestia in trafic.

Numai in primele trei zile ale lui iulie s-au produs, in Capitala, 12 accidente in care au fost implicate vehicule pe doua roti, iar bilantul este cutremurator: un mort, trei raniti grav si noua raniti usor. Persoana care si-a pierdut viata a fost implicata intr-un accident care a avut loc, duminica, pe Soseaua Progresului.

Sursa: Gandul

Bookmark and Share
neatentie si alcool by arina on 12.08.2008
daca unii oameni ar avea grija si nu ar consuma bauturi alcoolice totul ar fi mai bine..dar nu totul se rezuma numai la alcool ci la faptul k,conducatorii auto si motociclistii ar trebui sa fie mai atenti si sa nu se grabeasca!
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.