Cauta in stiri

RSS Feed

campanii nationale

AMR organizeaza un mars moto la nivel national

Paul Lozba | 11.04.2008
Foto ©: Alex Maxim

Asociatia Motociclistilor din Romania si cluburile moto din Bucuresti, cu sprijinul Brigazii de Politie Rutiera organizeaza un mars moto care va da startul campaniei anti-accidente “Exista motociclisti in trafic”.

Marsul va porni maine, 12 aprilie 2008, la ora 10,  din P-ta Constitutiei pe traseul P-ta Unirii - Universitate - P-ta Romana - P-ta Victoriei - P-ta Charles de Gaulle - Arcul de Triumf.

Simultan vor avea loc evenimente similare in 22 de orase din tara, a caror organizare va fi realizata de catre comunitatile moto locale. Orasele aflate pe lista sunt: Timisoara, Cluj, Constanta, Calarasi, Drobeta Tr. Severin, Bistrita, Giurgiu, Brasov, Sibiu, Iasi, Zalau, Cugir/Alba, Arges, Hunedoara, Fagaras, Targoviste, Oradea, Galati, Baia Mare, Campina, Buzau.

Scopul principal al acestor manifestari publice este constientizarea soferilor auto asupra existentei motociclistilor in trafic si a pericolelor de accidentare, deseori mortala, la care acestia sunt supusi. Datorita numarului in crestere de motociclisti si scuteristi, a faptului ca a inceput un nou sezon moto iar intre timp soferii de autovehicule s-au dezobisnuit cu prezenta acestora in trafic, AMR a initiat aceasta campanie sociala, menita de a imbunatati siguranta pe sosele.

Numarul estimat de participanti la aceasta manifestare pentru Bucuresti este de 1.000 de motociclisti, printre care se vor afla si persoane din media, politicieni si alte personalitati reprezentative care impartasesc aceasta pasiune.

Urmatorul proiect de siguranta rutiera al AMR si al Brigazii de Politie Rutiera este adresat conducatorilor pe doua roti.

Bookmark and Share
Degeaba si cum nu-i nevoie by Popescu Robert on 23.11.2008
Campaniile de constientizare a participantilor la trafic de existenta motociclistilor sunt degeaba si un praf in ochi. Oricum, motociclistii, cel putin in Romania, vor continua sa fie niste "nebuni", niste teribilisti, majoritatea copilasi de bani gata, samd. Cei care trebuie constientizati ca fac parte din participantii la trafic si trebuie sa-i respecte pe ceilalti sunt motociclistii. Asta pentru ca motociclistii sunt in majoritate covarsitoare vinovati de incidentele in care sunt implicati. Mai mult realism in campaniil acestea ar trebui si mai multa grija ar trebui sa-si poarte motociclistii caci ei sunt cei in inferioritate in trafic. Probabil ca demarajul si viteza sunt un avantaj, insa in rest sunt total expusi. Cu alte cuvinte cei care se expun o fac pe pielea lor pentru ca circula ca niste ametiti, fara nici o regula a bunului simt sau regula de circulatie. AAAAA, categoric, cel putin in Bucuresti, teribilisti, nesimtiti si nebuni sunt o groaza, dar inca o data, daca tin la integritatea fizica, motociclistii trebuie sa circule cu grija. Numai bine si faceti campanii utile, nu serietori inutile.
Domnule Popescu...te inseli amarnic! by Paul on 23.11.2008
"Asta pentru ca motociclistii sunt in majoritate covarsitoare vinovati de incidentele in care sunt implicati" Vorbesti ca sa te afli in treaba. Conform statisticilor politiei peste 60% din accidente sunt cauzate de soferii care nu se asigura. De aia si exista aceste campanii de constientizare a motociclistilor in trafic, pentru ca oricat de teribilisti ar fi sau nu motociclistii, automobilistii NU sunt inca obisnuiti cu ei in trafic!
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.