Cauta in stiri

RSS Feed

decese

A murit Gino Amisano, fondatorul AGV

10.07.2009
Foto ©: MotoGP.com

Gino Amisano, fondatorul legendarului brand italian de casti AGV, a murit saptamana trecuta la venerabila varsta de 89 de ani, dupa o pneumonie care s-a dovedit fatala.

Gino si-a trait majoritatea vietii in Valenza, oras recunoscut pentru magazinele de bijuterii, unde a fondat in 1946 o companie producatoare de sei pentru biciclete, pentru ca din 1947 sa produca casti de protectie, fabricate initial din piele. Castile AGV au fost purtate de nenumarate legende ale motorsportului precum Giacomo Agostini, Angel Nieto, Barry Sheene, Kenny Roberts, Randy Mamola, Niki Lauda, Emerson Fittipaldi si multi altii. Gino l-a cunoscut pe Valentino Rossi de mic copil si a crezut in el, oferindu-i casti pentru primele lui curse. Rossi poarta si in prezent castile AGV, italianul fiind numit in 2008 presedinte onorific al companiei.

Supranumit "Regele Castilor", Gino Amisano a fost cunoscut de lumea sporturilor cu motor drept unul din pionerii sponsorizarii pilotilor profesionisti de catre producatori, fiind el insusi un adevarat pasionat. A reprezentat un important punct de referinta pentru multi piloti. Toata lumea ii spunea "Ginetto" si a fost un om iubit de piloti. Gino a schimbat industria moderna a castilor de protectie intr-un fel in care putini isi pot imagina.

Paolo Bacchiarello, directorul AGV Helmets America, a declarat in onoarea acestuia:Campioni incepand de la Giacomo Agostini si Kenny Roberts (foto) pana la actualul lider MotoGP Valentino Rossi au purtat castile AGV, domnul Amisano fiind printre primii care au inteles faptul ca sponsorizarile in sporturile cu motor reprezinta o buna modalitate de promovare pentru companie. Desi s-a retras din afacere, Ginetto s-a implicat mereu in compania AGV si s-a bucurat atunci cand doua din cele mai mari nume din industria echipamentelor de protectie, AGV si Dainese, au fuzionat in 2007.

Pentru cei care s-au intrebat de unde provine numele AGV, acesta reprezinta initialele fondatorului Amisano si orasul sau preferat, Amisano Gino Valenza, in timp ce logo-ul AGV este completat de culorile steagului italian: verde, alb si rosu.

Via | Road Racing World

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.