Cauta in stiri

RSS Feed

studii

ABS reduce mortalitatea cu 38%

23.10.2008
Foto ©:

Un studiu al companiilor americane de asigurari arata faptul ca ABS-ul joaca un rol important in reducerea numarului de decese printre motociclisti.

Sistemele de franare echipate cu ABS prezinta doua avantaje: permit pastrarea controlulului directiei in timpul franarii si scurteaza distanta de franare. Studiul a demonstrat ca rata accidentelor fatale in care sunt implicate motociclete dotate cu ABS este cu 38% mai mica decat a celora in care iau parte motociclete fara ABS.

"Desi echiparea cu ABS nu va face motocicletele la fel de sigure ca deplasarea in masina, este un lucru pe care producatorii il pot realiza pentru a reduce riscul calatoriei pe doua roti in loc de patru." a declarat Adrian Lund, presedintele Institutului de Asigurari pentru Highway Safety.

Din studiu a rezultat un numar de 6,6 accidente soldate cu deces, pentru fiecare 10.000 de motociclete inregistrate fara ABS in perioada 2005-2006. Rata acelorasi motociclete echipate cu ABS a fost de 4,1, adica cu 38% mai mica, in acelasi interval de timp.

Sistemul ABS (Anti-lock Braking System) a fost dezvoltat in anii 1930 de catre compania germana Robert Bosch GmbH (cunoscuta mai popular drept Bosch), dar lansat pe automobile de serie abia in 1978.

In anul 1988 BMW introduce pentru prima oara ABS ca dotare standard pe toate modelele seriei K, exemplu urmat apoi si de restul producatorilor de motociclete.

Via | Visordown

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.