Cauta in stiri

RSS Feed

reglementari rutiere

Adio motociclete noaptea, in Bucuresti!

01.08.2008
Foto ©:

Primaria Capitalei si Politia Rutiera doresc interzicerea circulatiei vehiculelor pe doua roti pe timpul noptii, in intervalul 23.00-05.00. Asta dupa ce la politie au venit mii de reclamatii de la bucuresteni care se plangeau de zgomotele insuportabile ale motoarelor care circula pe strazi.

De la inceputul saptamanii, pe bulevardele principale ale Capitalei, precum Magheru, Unirea, Decebal si Drumul Taberei, politia a inceput masurarea decibelilor produsi atat de motoare, cat si de masinile tunate. Aceste controale nocturne se vor efectua pe tot parcursul verii.

"Am inceput masurarea nivelului de zgomot inca de luni seara, iar pana in prezent am suspendat 20 de taloane de la conducatorii vehiculelor pe doua roti si am sanctionat contraventional 54 de persoane, iar amenda este in valoare de 100 de lei, platibila in 48 de ore. Aceste masuri s-au luat pentru ca motoarele, scuterele si mopedele au depasit nivelul de 60 de decibeli, nivelul de zgomot admis pe timp de noapte", a declarat pentru "Gardianul" seful biroului de control tehnic al Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, Calin Lupsa.

Primaria Capitalei doreste eliminarea pe timpul noptii a vehiculelor pe doua roti si interzicerea ATV-urilor pe strazile Bucurestiului.

"Doresc ca motoarele, scuterele si mopedurile sa fie interzise pe timpul noptii, in intervalul 23 - 05. Mai mult, ATV-urile nu au ce cauta intr-un oras. Potrivit legislatiei auto, aceste vehicule au fost create pentru teren accidentat, iar in Capitala asa ceva nu exista, deci trebuie eliminate. Rezultatele acestui proiect vor fi prezentate primarului general Sorin Oprescu, iar cel mai probabil din luna septembrie se va lua si hotararea de interzicere a vehiculelor pe doua roti pe timpul noptii si eliminarea de pe strazile Bucurestiului a ATV-urilor", a spus viceprimarul Robert Ionescu.

Sursa: Gardianul

 

Bookmark and Share
romania trezeste-te by mertan on 01.08.2008
traim in romania nu? noroc aici in iasi nu avem bulevarde bune.
Niste inaptzi!!! by Gigi on 03.08.2008
1 decibelii nu se masoara in strada ceea ce fac ei este frectzie. 2 daca am un Ducati ce fac vand motobra?? MILITZIENII shi aia de la putere sunt de o prostie rara una peste alta noi suntem mai prosti decat ei ca nu luam atitudine. Nu stiu decat sa ne ia banii. Fie spaga fie amenzi depinde de dispozitzie.
ha ha ha by marius on 03.08.2008
lasat'ma sa imi fac treaba:))))
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.