Cauta in stiri

RSS Feed

reglementari rutiere

Amenzile de circulatie devin europene

17.07.2008
Foto ©:

In afara de cateva state din Uniunea Europeana, nici o alta tara nu are un acord politic bilateral in ceea ce priveste amenzile de circulatie.

Practic, daca un motociclist din UE cu permis de conducere din oricare dintre cele 27 de state este prins de radar in alta tara decat cea unde este rezident, acesta poate ignora amenda deoarece nu exista o intelegere oficiala si metodologia necesara pentru a putea fi tras la raspundere.

Comisia Europeana a votat o lege prin care "forteaza" statele membre din Uniunea Europeana spre respect reciproc si indreptateste puterea executiva a unei tari sa adune amenzile pentru o alta tara membra. Legea va intra in vigoare incepand din 2009 si face parte din programul european de reducere a numarului victemelor rutiere.

Legea se aplica in cazul amenzilor pentru depasirea vitezei regulamentare, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau in stare de ebrietate si incalcarea culorii rosii a semaforului. In prezent se discuta adaugarea conducerii sub influenta drogurilor, lipsa asigurarii obligatorii, a permisului auto sau a centurii de siguranta si nu in ultimul a utilizarii telefonului mobil in timpul deplasarii.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.